ΦΥΣΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ορισμός

Η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική αποτελεί μια πιο εξελιγμένη μορφή προσέγγισης στην υγεία του ανθρώπου με καινοτομίες τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο. Είναι η γέφυρα της κλασσικής και συμπληρωματικής ιατρικής γιατί δεν έχει προκαταλήψεις και βασίζεται πάνω στην τεκμηριωμένη γνώση και έρευνα σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία. Η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική μπορεί να εφαρμοστεί από όλες τις ειδικότητες της ιατρικής, αλλά και από άλλους επαγγελματίες υγείας (οστεοπαθητικούς, διατροφολόγους, ρεφλεξολόγους, ομοιοπαθητικούς, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους, φυσιοθεραπευτές και άλλους).

Η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική σε διαγνωστικό επίπεδο μπορεί και χρησιμοποιεί εξειδικευμένες εξετάσεις που συνήθως δεν γίνονται σε Ελληνικά εργαστήρια που μπορεί να είναι κλασσικές ή συμπληρωματικές και έχουν σκοπό την πλήρη διερεύνηση της φυσιολογίας του οργανισμού, ώστε να διαγνωστεί πιθανή παθοφυσιολογία αλλά και προδιάθεσή του για να νοσήσει. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με την κλασσική ιατρική που στοχεύει κυρίως μόνο στην θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι στην αιτία του προβλήματος με αποτέλεσμα να προκαλείται πλημμελής αντιμετώπιση του προβλήματος έως  και πλήρης αποσυντονισμός του ανθρώπινου οργανισμού.

Η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική σε θεραπευτικό ή ρυθμιστικό επίπεδο εφαρμόζει (μετά από μακροχρόνιες έρευνες και εμπειρία του Κωνσταντίνειου Ερευνητικού Κέντρου Μοριακής Ιατρικής και Βιοτεχνολογίας), συνδυασμό κλασσικών και συμπληρωματικών θεραπειών με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ασθενή (σωματική και ψυχική). Με άλλα λόγια, δεν καταργεί  την κλασσική ιατρική των φαρμάκων, απλά την συμπληρώνει με βιολογικά σκευάσματα χωρίς παρενέργειες που βασίζονται σε φυτικά εκχυλίσματα, συμπληρώματα διατροφής, ένζυμα, οργανικά παρασκευάσματα και άλλα που σκοπό έχουν την ρύθμιση της φυσιολογίας του οργανισμού μαζί με την τροποποίηση της διατροφής και του τρόπου διαβίωσης.

Το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο εφαρμόζει και διδάσκει πλέον την Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική και χρησιμοποιεί τις εξής 5 μεθοδολογίες:

Α) Εξατομικευμένο διαγνωστικό προφίλ του ασθενή.

Β) Στοχευμένη αποτοξίνωση βάση στρατηγικού σχεδίου.

Γ) Ρύθμιση του Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογικού άξονα με σύμπλοκα ρυθμιστικά σκευάσματα.

Δ) Η συμπτωματική αγωγή με αλλοπαθητικά, ομοιοπαθητικά και αντιομοτοξικά σκευάσματα.

Ε)Ρύθμιση των βιοχημικών παραμέτρων με συμπληρώματα διατροφής βάση εξατομικευμένης διάγνωσης .

ΣΤ) Διερεύνηση και πρόληψη του γαιοπαθητικού και ηλεκτρομαγνητικού στρες.

Σημείωση: Το κέντρο θα εκπαιδεύσει συνεργάτες ιατρούς και θεραπευτές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό με γνώμονα το ήθος, την δεοντολογία και υψηλή επιστημονική κατάρτιση.