Το παγκόσμιο συνέδριο του καρκίνου με οργανωτή την εταιρεία PCS (Pioneer Century Science) που έχει ως έδρα τον Ηονγκ Κογκ της Κίνας είχε ως θέμα: Καινοτομία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών.

Πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής Τσίμινγκ Γουέι, στην κλινική Mayo Clinic των ΗΠΑ, διευθυντής στην έρευνα της νανοιατρικής του πανεπιστημίου ιατρικής John Hopkins University School of Medicine των ΗΠΑ.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου προσκάλεσε τον Δρ. Ιωάννη Τολιόπουλο (πρόεδρο του Κωνσταντίνειου Ερευνητικού Κέντρου), να δώσει διάλεξη σχετικά με την ανοσολογία του καρκίνου παραχωρώντας τον την τιμητική θέση συνπροέδρευσης τις πρωινές ομιλίες της παρουσίασης διακεκριμένων ομιλητών. Μερικοί από αυτούς (με σημαντική παρουσία) ήταν: Prof. Dr. Michael Stark, MD, PhD, Prof. Aleksander Sikorski, Dr. Hammeed Khan, Prof. Dr. Amit Roy, και ο καθηγητής Δρ. Θωμάς Μαυρομουστάκος από το Καποδιστριακό Παν. των Αθηνών.

Ο Δρ. Ι. Τολιόπουλος παρουσίασε προσωπικές μελέτες με βιοδραστικές ουσίες για ενίσχυση των κυττάρων φυσικών φονέων για καρκινικά κύτταρα. Επίσης παρουσίασε κλινικοεργαστηριακή βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών με χρήση βιοδραστικών ουσιών και επίδραση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων χαμηλής συχνότητας. Τελειώνοντας την ομιλία του ανέφερε τους στόχους της κλινικής ομάδας του ερευνητικού κέντρου, για το παρόν και το μέλλον της ανοσολογίας με αξιολόγηση μεθόδων για τεκμηρίωση αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των καρκινοπαθών.

Μετά από μακροχρόνιες μελέτες της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας αποκαλύφτηκαν πολλά μονοπάτια ελέγχου της καρκινογένεσης.

Το ερευνητικό μας κέντρο είναι σε θέση πλέον να ελέγχει εργαστηριακά σημαντικά μονοπάτια σχετικά με τον μεταβολισμό, τον πολλαπλασιασμό, τον ΕΜΤ, την μετάσταση, την προσκόλληση, και την επιβίωση του καρκινικού κυττάρου.

Τα καρκινικά μονοπάτια μετά τον προσδιορισμό τους θα ρυθμίζονται με στοχευμένες βιοδραστικές ουσίες (με μηδενικές παρενέργειες) και με στόχο το μπλοκάρισμά τους ώστε να παρέχουν καλύτερη και παρατεταμένη ποιότητα ζωής.

Οι εξετάσεις αυτές (ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ) θα συνδυάζονται με τις συνήθεις θεραπείες (χημειοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, και χειρουργική) για την πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των καρκινοπαθών. Οι ομιλητές και οι διοργανωτές συγχάρηκαν τον Δρ. Ι. Τολιόπουλο για την πρωτοτυπία της παρουσίασης του δείχνοντας ενδιαφέρον για μελλοντικές συνεργασίες.

Δείτε την Παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο: