Δρ. Ιωάννης Τολιὀπουλος -Bsc, PhD. Post doc

Ο Δρ. Ιωάννης Τολιόπουλος σπούδασε στο Σικάγο των ΗΠΑ, Μοριακή βιολογία (BSc) με πλήρη αθλητική και ακαδημαϊκή υποτροφία. Αργότερα, σπούδασε τις βασικές επιστήμες σε ένα Αγγλόφωνο Ουγγρικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο και μετά επέστρεψε στην Ελλάδα όπου του απονεμήθηκε το διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή  Ιωαννίνων στο τμήμα κλινικής εργαστηριακής Φυσιολογίας, και ειδικά στον τομέα της ανοσοδιαγνωστικής και ανοσοθεραπείας του καρκίνου.

Αργότερα, εκπαιδεύτηκε στην αναπαραγωγική ιατρική στο Σικάγο, όπου του χορηγήθηκε το δίπλωμα Post Doc στην αναπαραγωγική και διαγνωστική ανοσολογία. Στα τέλη του 2006, ίδρυσε ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ονομάζεται Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο Μοριακής Ιατρικής και Βιοτεχνολογίας, όπου σήμερα είναι πρόεδρος και αναπτύσσει επιστημονικά προγράμματα με την ομάδα του σε μονοπάτια καρκίνου, αυτοάνοσες ασθένειες και δίνει λύσεις σε υπογόνιμα ζευγάρια.

Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά ως κριτής και σε Editorial board σε περισσότερα από 10 επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιευμένης έρευνας που διεξήγαγε είναι στον τομέα της ανοσολογίας του καρκίνου και της αναπαραγωγικής ανοσολογίας.