Ελένη Καβαζίδου, Msc, PhD, project manager,

Yπεύθυνη Έργου Κωνσταντίνειου Ερευνητικού Κέντρου

Το KRC μόλις ξεκίνησε να είναι φορέας υποδοχής σε κινητικότητες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αναζητούν ευκαιρίες νέων επαγγελματικών εμπειρίων και ανάπτυξης δεξιοτήτων στην έρευνα και την καινοτομία.

Στις 12 Οκτωβρίου δεχθήκαμε στο Ινστιτούτο μας τον Florian Kieferle, νεαρό φοιτητή του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Αμβούργου, Τμήμα Βιολογικών Επιστημών / Βιοτεχνολογίας. Η πρώτη εβδομάδα ήταν εισαγωγική (γνωριμία με την πόλη της Θεσσαλονίκης, εξοικείωση με τα νέα δεδομένα) και η 2η αφορούσε στις κύριες καθημερινές δραστηριότητες του φοιτητή στο Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο και τους συνεργάτες του (Δίκτυο Επαγγελματιών Υγείας).

Δυστυχώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων στην πόλη της Θεσσαλονίκης λόγω της πανδημίας του COVID-19 κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και τον ακόλουθο περιορισμό, το πρόγραμμα μόλις πρόσφατα διακόπηκε. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα που είχε προγραμματιστεί για τον νεαρό φοιτητή.

Ελπίζουμε για τον Florian ό, τι καλύτερο και να συνεχίσει τις σπουδές του με πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και όλες τις επιτυχίες, με βάση inititiates και το δυναμικό χαρακτήρα του.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε σχετικό άρθρο του φοιτητή, όπου μοιράζεται τη σύντομη και ενδιαφέρουσα εμπειρία του

Παρουσιάζοντας τον εαυτό μου

Είμαι ο florian, φοιτητής του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Αμβούργου στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας.

Μέχρι τώρα μελέτησα πολλά για τη χημεία και τη βιοχημεία, επίσης μικροβιολογία και τεχνολογία διεργασιών. Στο Πανεπιστήμιο μας οι φοιτητές κάνουν αρκετή εργαστηριακή εργασία, για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια θέση εργασίας στο μέλλον. Αυτό είναι που πραγματικά εκτιμώ, όχι μόνο για να μελετήσω τη θεωρία, αλλά και για να πάρω τη γνώση και να την φέρω στην πράξη.

Στο εγγύς μέλλον θα ήθελα να εργαστώ στη βιομηχανία φυσικών καλλυντικών και φαρμάκων. Μέχρι τώρα έχω αποκτήσει εμπειρία σε μια εταιρεία μηχανολόγων μηχανικών και στο εργαστήριο μιας γερμανικής ζυθοποιίας κάνοντας πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Τώρα είμαι εδώ στο Κέντρο Ερευνών Κονσταντίνιο για να αποκτήσω επίσης εμπειρία στο ιατρικό τμήμα για να έχω μια καλύτερη άποψη του τι θέλω να κάνω στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, άρχισα να ψάχνω για εταιρείες / οργανισμούς στους οποίους θα μπορούσα ενδεχομένως να αποκτήσω τέτοια εμπειρία. Έτσι, βρήκα Το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο στο διαδίκτυο και μέσω του ελέγχου της ιστοσελίδας ήταν σαφές για μένα, ότι βρήκα αυτό που χρειαζόμουν. Νομίζω ότι μπορώ να μελετήσω πολλά φάρμακα και βιοτεχνολογία εδώ και να μάθω πολλά από τον John, επίσης για την έρευνα και το φιλτράρισμα πληροφοριών από τα άρθρα. Μάλλον μπορώ να κερδίσω μέσα από αυτό το έργο εδώ πολλές σημαντικές δεξιότητες για τη διατριβή μου πάρα πολύ. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα για μένα είναι, να βελτιώσω τα αγγλικά μου μιλώντας, διαβάζοντας και γράφοντας κάθε μέρα.

Επέλεξα τη Θεσσαλονίκη γιατί είμαι ήδη εδώ το περασμένο καλοκαίρι και κάποιοι φίλοι μου ζουν εδώ. Η πόλη είναι όμορφη, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη είναι το κάστρο στην κορυφή της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να βρείτε καλό φαγητό παντού και η πόλη είναι δίπλα στη θάλασσα. Μου αρέσει το πώς οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους και πόσο διαφορετικοί ζουν τη ζωή τους στην Ελλάδα σε αντίθεση με τη Γερμανία. Σπουδάζω επίσης ελληνικά τώρα, έτσι ώστε να είμαι σε θέση να κατανοήσω τους ανθρώπους περισσότερο και να είμαι περισσότερο μέρος αυτής της κουλτούρας.

Η πρώτη μου εβδομάδα εδώ ήταν πραγματικά καλή και γεμάτη ήλιο. Μου αρέσει ο ζεστός καιρός, ακόμη και τον Οκτώβριο είναι ακόμα άνετα να μείνετε έξω. Αυτό που μπορώ πραγματικά να συστήσω σε άλλους επισκέπτες είναι το κάστρο στην κορυφή, έχει υπέροχη θέα από εκεί πάνω, την περιοχή δίπλα στον λευκό πύργο, για να περάσετε από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς μπορείτε να βρείτε πολλά μικρά και ενδιαφέροντα καταστήματα και εστιατόρια εκεί. Τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός, μπορείτε να βρείτε παραλίες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, τις οποίες μπορείτε εύκολα να φτάσετε με αυτοκίνητο ή λεωφορείο.

Έτσι, αν ψάχνετε για μια υπέροχη πόλη δίπλα στη θάλασσα, για να έχετε καλό φαγητό και να βρείτε καλούς ανθρώπους, να χαλαρώσετε σε μια παραλία, τότε θα πρέπει να έρθετε και να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη.