Η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιστήμη τροφίμων του University of Reading, UK.

Συμμετείχε στην Βρετανική έρευνα που έλαβε μέρος στην μονάδα ερευνών Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition για το Beneforté®Broccoli, μια ποικιλία μπροκόλου το οποίο περιέχει ιδιαιτέρα αυξημένες ποσότητες της αντιοξειδωτικής ουσίας γλυκοραφανίνης, μελετώντας την επίδραση της στα λιπίδια του αίματος. Κατέχει πολυετή εμπειρία σαν Διαιτολόγος-Διατροφολόγος σε θέματα διαχείρισης βάρους και παχυσαρκίας παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα διαιτολόγια.

Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη διατροφολόγος σε κατάστημα οργανικών προϊόντων και διατροφικών συμπληρωμάτων παρέχοντας συμβουλές κυρίως σε άτομα με παθολογικές καταστάσεις.

Επίσης συμμετέχει σε δράσεις προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση , την αξιολόγηση της σύστασης σώματος και τη καταγραφή των διατροφικών συνηθειών μαθητών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Από τον Οκτώβριο του 2017 διδάσκει σε ΔΙΕΚτης Αθήνας,στις ειδικότητες Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής Τέχνης.

Από τον Οκτώβριοτου 2019 διδάσκει στο AegeanCollegeστο πρόγραμμα της Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας (BSc).

Το 2017 απέκτησε το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην Αθήνα ενώ είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.