Δρ. Ελένη Καβαζίδου, Msc, PhD

Η Δρ. Ελένη Καβαζίδου μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Γαλλικά, έχει επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, το γλωσσικό σύστημα MAKATON και το σύστημα γραφής Braille και επαρκώς σύστημα επικοινωνίας PECS. Είναι πτυχιούχος (i) του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1997 ΑΠΘ), (ii) της Σχολής Επαγγελματικού Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης (1997) και (iii) του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Τζαζ (2005).

Έχει μεταπτυχιακό στη Φυσική Άσκηση και Υγεία, ειδικευμένη στην Ειδική Φυσική Αγωγή με εξειδίκευση στην άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (2002 ΑΠΘ) και διδακτορικό δίπλωμα στην Άσκηση και Ποιότητα Ζωής με εξειδίκευση στη Χοροκινησιοθεραπεία και τη Διατροφική Συμπεριφορά για άτομα με συννοσηρότητα άγχους ή κατάθλιψης (2012 ΑΠΘ). Από το 2007 παρακολούθησε διάφορα μαθήματα κατάρτισης στη διαχείριση έργων στην έρευνα και την εκπαίδευση. Ήταν ερευνήτρια στο Εργαστήριο Αθλητικής Υγιεινής και Διατροφής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΑΠΘ (2002-2017). Είναι συγγραφέας αρκετών μίνι βιβλίων που σχετίζονται με την εμπειρία της, συγγραφέας ή στην ομάδα συγγραφέων σε πολλά ερευνητικά άρθρα, ενώ μεγάλο μέρος της ερευνητικής της δραστηριότητας είναι αδημοσίευτο.

Από το 1999 είναι σποραδικά μέλος ή υπεύθυνη επικοινωνίας σε διάφορα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΕ ή εμπειρογνώμων στον τομέα της Τέχνης Χορού με σχετική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εργασίας. Έχει διάφορες διακρίσεις από το Εθνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και την TEDx. Έχει πλούσια εμπειρία ως προπονήτρια, εκαπιδευτικός, χοροδιδάσκαλος, εργαζόμενη στον τομέα της  νεολαίας, εκπαιδευτής ενηλίκων και εκπαιδευτής εκπαιδευτών τυπικής και φυσικής αγωγής σε θέματα που σχετίζονται με την εμπειρία της.

Επίσης είναι η βασική χορογράφος της χοροθεατρικής ομάδας της Εσαεί εν Ροή και έχει κάνει την πρακτική της στη Χορο/κινησιοθεραπεία σε Οικοτροφεία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Σταυρουπόλεως καθώς και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών.