Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ, ο υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το 2ο ΚΕΣΥ Α’ Θεσσαλονίκης υλοποίησαν με σημαντική επιτυχία δράση συμβουλευτικής καθοδήγησης και επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου με ενδιαφέρον σε καλλιτεχνικά επαγγέλματα, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 08:00-12:30.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε κυκλική συμμετοχή στων μαθητών στις ακόλουθες δράσεις:

-Αυτοσχεδιασμός επί σκηνής-Σχόλια και Συμβουλευτική Καθοδήγηση από την Καλλιτεχνική Επιτροπή Θεάτρου & Χορού.

-Τεστ Φυσικής Κατάστασης και Απόδοσης || Κάρτα Αποτελεσμάτων και Καθοδήγηση

-Φυσική Ενδυνάμωση και τα Αδύνατα Σημεία στη Φυσική Απόδοση των Συμμετεχόντων (Ι.Δ.Μ.Ε.)

-Ανάλυση Σύστασης Σώματος, Εκτίμηση Θρεπτικής Κατάστασης, Σωματομετρικοί Δείκτες. (Επιστημονική Ομάδα MediDIATROFI).

-Αξιολόγηση Παραμέτρων για τις Διατροφικές Συνήθειες | Σύντομη Αξιολόγηση & Γενικές Συστάσεις. (Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών Ι.Δ.Μ.Ε.).

-Μέτρηση αρτηριακής πίεσης και οξυγόνου (Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο)

Επισημαίνουμε την τήρηση των οδηγιών της επισυναπτόμενης έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι καλλιτεχνικές δράσεις είναι αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και υλοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και των παρακάτω μη κερδοσκοπικών φορέων: Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών,  Επιστημονική Ομάδα MediDIATROFI, – Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών – Κωνσταντίνειο Κέντρο Μοριακής Ιατρικής και Βιοτεχνολογίας.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναλυτική καρτέλα στην αγγλική και ελληνική γλώσσα με όλους τους δείκτες φυσικής και διατροφικής τους κατάστασης καθώς και συμβουλών από την καλλιτεχνική μας επιτροπή. Καλή τους επιτυχία σε ό,τι θα ακολουθήσουν!
Όλες οι δράσεις αυτές τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης).
Επίσης πραγματοποιηθούν παρόμοιες δράσεις σε:

ΧΑΝΙΑ, Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
ΙΩΑΝΝΙΝΑ, μέσα Μαΐου σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων και πολύ πιθανόν και στην ΑΘΗΝΑ, εντός Μαΐου 2020 (υπό διεκπεραίωση).